B2B Online Summit

I februari skapas den första mötesplatsen för e-handlare inom B2B i Sverige. B2B Online Summit i Stockholm samlar många internationella toppnamn bland talarna.

Få mer information om eventet och se vilka talare som kommer >>

Det har funnits gott om konferenser och mötesplatser för e-handlare inom B2C, men ett tomrum för B2B. Nu ska det tomrummet äntligen fyllas ut.

Det finns ett tryck från marknaden att skapa en mötesplats för e-handlare inom B2B. Det stora behovet är grunden till att vi arrangerar den här konferensen, säger Jörgen Bertilsson, som är Vice VD på Avensia och arrangör av B2B Online Summit den 3 februari i Stockholm.

Företaget Avensia är experter på digital handel mellan företag och Jörgen Bertilsson framhåller en rad skillnader mellan e-handel inom B2B jämfört med B2C. Han berättar att inom företagsförsäljning används det ofta individuell prissättning och ett särpräglat sortiment per kund. Sajterna kräver inloggning och integration från e-handeln till kundernas inköpssystem. Det är också vanligt förekommande att det används standardkundvagnar, attestering och mer avancerade konfigurationer inom B2B-handeln.

Tidigare var det vanligast att B2B-företagen speglade ut affärssystemets tråkiga gränssnitt i sin e-handel. Det innebar bristfällig produktinformation, dålig användarvänlighet och långa svarstider. Det sättet att sälja på är förgånget. I samband med en modern stark omnichannel-lösning kan de istället effektivisera inne- och utesäljarnas verktyg. De kan nu ägna sig åt nykundsbearbetning istället för att serva gamla kunder. Företagen sparar här in massor av pengar, menar Jörgen.

Målgruppen är beslutsfattare inom B2B e-handel i allmänhet och mer specifikt IT-chefer, e-handelschefer, marknadschefer och försäljningschefer i medelstora och stora företag.

stockxpertcom_id628223_jpg_23792cea64105ee6295cebf9a20c462b

e-commerce Kistamässan 2015 – effektiv e-handel

ecom2015

e-commerce Stockholm är  mötesplatsen och mässan för dig som arbetar med e-handel, digital marknadsföring och social business. Mässan fokuserar på alla områden inom digital marknadsföring och e-handel. Upptäck ny teknik, prata med de som utvecklat den och få ny kunskap om hur du på smartast sätt implementerar den i din e-handel och din digitala marknadsföring. Tre scener fyllda med inspiration, best practice och utvecklingsmöjligheter.

Besök mässan eller läs mer >>

smile solutions har lösningarna för dig med ambitioner om effektiv e-handel

Hur säkert lösenord har du på webben?

Under de senaste veckorna är det en växande trend med att bloggar och -hemsidor blir attackerade. Detta sker hos webbhotell världen över. Denna typ av attacker, så kallade ”brute force”-attacker, fokuserar sig på att få otillåten tillgång till din hemsida genom att testa din inloggningsinformation mot en bred variation av vanliga användarnamn och lösenord, t.ex. ”admin” och ”123456″. Det finns listor pubicerade ute på internet med vanliga kombinationer som används av hackare. Det är speciellt olika stora CMS plattformar som blir attackerade exemplevis Drupal, WordPress och Episerver etc då många av dessa typer av installationer har kvar standardinställningar och inte har fokuserat på att generera starka lösenord till sina användare.

smilesolution säkerställer att alla kunders WordPress-installation alltid hålls uppdaterad genom att uppdatera till senaste version av patchar.

Vad kan du göra?
För att dock inte underlätta för dessa attacker kan du också ändra eller säkerställa att du har ett  säkert lösenord som består av stora bokstäver, små bokstäver och siffor som är blandade med varandra men framför allt på intet sätt är för enkelt av en utomstående att ‘knäcka’. En mening istället för enstaka tecken är också bra ‘lösenord’ ex ‘mittStarkaL05enOrd#’.

Filer associerade med Office går inte att öppna – ikon har blivt orange

En Windowsuppdatering har gjort att filer associerade med Office inte går att öppna med exempelvis Word, Excel etc och iconen är nu orange. Filen i sig går dock att öppna om man öppnar programmet Word och sedan pekar ut filen.

Orange icons

För att åtgärda:

**  Du behöver göra denna åtgärd per filtyp som inte går att öppna:  Excel, Powerpoint, Word, Access

  • För varje fil med en ändelse av Office-typ som du inte kan öppna
  • Högerklicka på dokumentet och välj Egenskaper/Properties
  • På första fliken ser du vilket program som filen skall öppnas med (nu bör deta vara Microsoft Office vilket inte fungerar)  så klicka på Ändra.. /Change..
  • Välj ett annat föreslaget program; antingen det specifika Excel, Powerpoint, Word, Access eller ett Microsoft Client Virtualization Handler  men välj INTE  Microsoft Office som är det program som är felaktigt satt av Windows Update
  • Klicka OK för att välja det nya programmet för att öppna juts denna filtyp och stäng fönstret för Egenskaper/Properties

Nu har du åtgärdat för denna filtyp ex .doc eller .docx. Gör ovan för respektiva filtyp som du använder och inte kan öppna direkt. Du kan också åtgärda för fler filtyper genom att öppna Kontrollpanelen/Program/Standardprogram/Ange associerad filtyp (en – Control Panel\Programs\Default Programs\Set Associations)

Varför har detta hänt? Det förefaller som att Microsoft har haft lite otur i sina senaste patchar för Windows update på senaste tiden.
Läs mer >> Microsoft has had a run of bad luck on their updates recently.

Shyness.se uppdaterad webb

Shyness har inför hösten tagit fram Destiny, en ny kollektion i hög kvalitet. Destiny tillför skönhet i hemmet med god balans mellan färg och form. Den nya kollektionen
har dessutom en spännande och omsorgsfull twist i sin mönsterbild.
Nyheterna visas på Formex-mässan den 15-18 augusti, monter A02:01

Webbplatsen är utvecklad av smilesolutions med WordPress WCMS, WooCommerce produktkatalog, nyhetsbrev och har stöd flera språk.

Shyness.se 2013

Ny rapport över olika aktörer av WCMS av Gartner

SDL är en av systemleverantörerna  i ”Gartners Magic Quadrant för Web Content Management” rapporten (2013).

Denna oberoende WCMS rapport utvärderar leverantörer på både förmåga att utföra och leverantörens fullständiga vision. Denna utvärdering identifierar ledare, visionärer, utmanare och nischaktörer.

Enligt Gartner, bör ledarna driva förändring av marknaden. Ledare har den högsta sammanlagda poängen för förmåga att genomföra och genomföra sin vision. Leverantörerna är i regel stabila och är förberedda för framtiden med en tydlig vision och en noggrann bedömning av det bredare ämnet Online Channel Optimization (OCO). Ofta har de starka partners, en närvaro i flera regioner, konsekventa finansiella resultat, brett stöd för plattformar och bra kundsupport. Dessutom, dominerar de i en eller flera tekniker eller vertikala marknader. Ledare är medvetna om det ekosystem där sina erbjudanden måste passa.

 

Vill du läsa rapporten gå vidare till SDL och Gartner Rapporten >>

 

Säkerhetsdagen 17 september i Göteborg

Säkerhetsdagen 17 september i Göteborg är årets viktigaste mötesplats för dig som jobbar med it-säkerhet!

Säkerhetsdagen riktar sig till dig som är CSO, CISO, CIO, it-chef, it-säkerhetschef, informationssäkerhetschef, strateg, arkitekt eller har någon annan roll inom it-säkerhetsområdet.

Under dagen ställer vi de svåra frågorna om förebyggande arbete, incidentshantering, ansvarsfördelning och de utmaningar som ny teknik medför. Dagen är även ett unikt tillfälle för dig att nätverka med dina branschkollegor och andra experter, utbyta erfarenheter och få inspiration med dig tillbaka till kontoret!

Är din verksamhet skyddad och gör du rätt prioriteringar? Möt Västsveriges främsta säkerhetsexperter och lyssna till journalistisk och juridisk expertis och ta del av erfarenhet från olika verksamheter med stora behov av att skydda system och information. Efter succén i Stockholm kommer nu Säkerhetsdagen till Göteborg den 17 september. Programmet skapas av Computer Swedens redaktion och kommer att innehålla skildringar om de nya hoten och möjligheterna både inom och utanför Sveriges gränser.

Anmäl dig här >>

ReKey Mjukvara kontrollerar och fixar sårbarhet i Android

En ny mjukvara kontrollerar och fixar den sårbarhet i Android som uppmärksammades i början av juli.

Det finns nu en ny ReKey mjukvara för att säkra Android-telefoner från den sårbarhet som uppmärksammades i början av juli. Sårbarheten gör att appar som laddas ner från andra butiker än den officiella kan ta över din telefon.
Det är Webroot and ReKey, ett samarbete mellan universitetet i Boston och säkerhetsföretaget Duo Security, som nu släpper en ny mjukvara som kan upptäcka om en Android-enhet är drabbad av sårbarheten, och i sådana fall åtgärda det. Mjukvaran heter ReKey, och kan laddas ner från Googles Play-butik.

WordPress – WordCamp San Francisco (WCSF) 2013

WordCamp San Francisco (WCSF to save keystrokes) was the first-ever WordCamp, organized by WordPress co-founder Matt Mullenweg in 2006. Since then, it’s grown to become the official annual WordPress conference with over 30 speakers and 1000+ attendees converging on the City by the Bay. Along with sessions by WordPress superstars from around the world, it features The State of the Word address, where Matt talks about upcoming WordPress developments and answers questions from the audience.

Du kan nu i år även delta via Live Stream. Kolla alla talare och mer information >>

Spam i kommentarer ett ökande problem

För alla webbplatsägare och dem som driftar webbplatser är det ett irriterande moment med spam och reklam i kommentater på artiklar och blogginlägg.

För er som använder WordPress är tillägget Akismet troligen ett av de enklaste sättet att skydda din webbplats från skräppost i kommentarer och trackbacks. Det skyddar din webbplats från skräppkommetarer och du slipper administrera borttagandet av alla ogiltiga kommentarsinlägg. Har nu provat detta under 1 månad och spam har direkt hamnat i skräpkorgen med minskad administration som följd.

Det som irriterar mest är att det sitter människor som designar robotar som automatiskt lägger in spam om det inte finns en CAPTCHA kod.
Det är inte det snyggaste att behöva ha det på kommentarer men det kan vara nödvändigt att validera att det är en människa som gör inlägget; för att öka kvaliteten på kommentarer.
Ett annat trick är att ta bort möjligheten att kunna ange sin webbplats vid kommentering då detta är oftast ett av syften för att öka trackbacks och SEO till sin spammande verksamhet.

Man kan ofta på sin webbplats i ett CMS även ställa in om det finns webblänkar mm i en kommentar så skall den tas bort eller flaggas som olämplig men då finns risken att legitima kommentarer försvinner.