Filer associerade med Office går inte att öppna – ikon har blivt orange

En Windowsuppdatering har gjort att filer associerade med Office inte går att öppna med exempelvis Word, Excel etc och iconen är nu orange. Filen i sig går dock att öppna om man öppnar programmet Word och sedan pekar ut filen.

Orange icons

För att åtgärda:

**  Du behöver göra denna åtgärd per filtyp som inte går att öppna:  Excel, Powerpoint, Word, Access

  • För varje fil med en ändelse av Office-typ som du inte kan öppna
  • Högerklicka på dokumentet och välj Egenskaper/Properties
  • På första fliken ser du vilket program som filen skall öppnas med (nu bör deta vara Microsoft Office vilket inte fungerar)  så klicka på Ändra.. /Change..
  • Välj ett annat föreslaget program; antingen det specifika Excel, Powerpoint, Word, Access eller ett Microsoft Client Virtualization Handler  men välj INTE  Microsoft Office som är det program som är felaktigt satt av Windows Update
  • Klicka OK för att välja det nya programmet för att öppna juts denna filtyp och stäng fönstret för Egenskaper/Properties

Nu har du åtgärdat för denna filtyp ex .doc eller .docx. Gör ovan för respektiva filtyp som du använder och inte kan öppna direkt. Du kan också åtgärda för fler filtyper genom att öppna Kontrollpanelen/Program/Standardprogram/Ange associerad filtyp (en – Control Panel\Programs\Default Programs\Set Associations)

Varför har detta hänt? Det förefaller som att Microsoft har haft lite otur i sina senaste patchar för Windows update på senaste tiden.
Läs mer >> Microsoft has had a run of bad luck on their updates recently.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *