Hur säkert lösenord har du på webben?

Under de senaste veckorna är det en växande trend med att bloggar och -hemsidor blir attackerade. Detta sker hos webbhotell världen över. Denna typ av attacker, så kallade ”brute force”-attacker, fokuserar sig på att få otillåten tillgång till din hemsida genom att testa din inloggningsinformation mot en bred variation av vanliga användarnamn och lösenord, t.ex. ”admin” och ”123456″. Det finns listor pubicerade ute på internet med vanliga kombinationer som används av hackare. Det är speciellt olika stora CMS plattformar som blir attackerade exemplevis Drupal, WordPress och Episerver etc då många av dessa typer av installationer har kvar standardinställningar och inte har fokuserat på att generera starka lösenord till sina användare.

smilesolution säkerställer att alla kunders WordPress-installation alltid hålls uppdaterad genom att uppdatera till senaste version av patchar.

Vad kan du göra?
För att dock inte underlätta för dessa attacker kan du också ändra eller säkerställa att du har ett  säkert lösenord som består av stora bokstäver, små bokstäver och siffor som är blandade med varandra men framför allt på intet sätt är för enkelt av en utomstående att ‘knäcka’. En mening istället för enstaka tecken är också bra ‘lösenord’ ex ‘mittStarkaL05enOrd#’.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *